Ana içeriğe atla

The Great Hack İncelemesi

#netflix #thegreathack

The Great Hack belgeseli Netflix yapımı olmasına rağmen izleyiciye oldukça başarılı ve kaliteli bir içerik sunuyor.

Belgeselin başlangıç noktası David Carroll adında ki öğretim görevlisinin Cambridge Analytica şirketinin izinsiz topladığı verileri geri almak için açıtığı dava ile başlıyor.

Aslında bunun önemi bu davanın örnek teşkil etmesinden doğuyor.

Olayların çıkması ile eski çalışanlardan biri olan Brittany Kaiser ve Christopher Wylie gibi isimlerin David’in açıtığı dava da şirketin işleyişi hakkında bilgiler vermesi ile olayların büyüklüğü kamuoyu tarafından net bir şekilde anlaşılmış oluyor.

İngilterede gazeteci olan Carole Badwalladr’in dev şirketler hakkında köşesinde yazdığı yazılar yüzünden toplumdan ve basından sert tepki almaksı da anlatılmaktadır. Aslında ismi geçen kişilerin örnek teşkil edecek bir dava da paylarının olduğunu söylemek mümkün. İçeriği hakkında buraya kadar bilgi vermek isterim çok fazla spoiler yememek en iyisi.

Belgesel çekim kalitesi olarak yüksek seviyede diyebilirim Netflix son yıllarda oldukça kaliteli işlere imza atabiliyor. Kurgu bakımından da oldukça kaliteli bir işe imza atılmış.

Olay anlatımı sırasında çapraz geçişlerin kullanılması gibi ufak ama etkili yöntemler kullanılmış. Bu durumda izleyiciyi tatmin eden etkilerden birisidir. The Great Hack belgeseli ile aslında dev teknoloji şirketlerinin hangi düzeyde toplumu ve devletleri kontrol ettiği net bir şekilde gözler önüne serilmiş. ABD seçimlerinden tutun toplumsal ayrımlara kadar geniş bilgi havuzuna sahip denebilir.

Son olarak The Great Hack 2019 yılında çıkmış en gerçekçi yapımlardan biri izlerken oldukça tatmin edici noktaları var. İzlemenizi tavsiye ederim.

Diziye git

#netflix #thegreathack

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Düşük sistemler de Neden Linux Kullanılmalı?

Linux işletim sistemleri birçok geliştirici ve programlama ile uğraşan kişi tarafından tercih edilir. Linux işletim sisteminin birçok dağıtımı vardır bunlardan bazıları Ubuntu, Mint ve Elementary Os’dur. Linux işletim sisteminin Windows’a göre artıları ve eksileri mevcuttur. Linux işletim sisteminde bazı konular üzerine araştırma yapmanız gerekebilir. Önceleri kullanım alanlarının zorlukları yüzünden kötü bir üne sahiptiler lakin 2019 yılı itibariyle dağıtımların bir çoğu gerek araçlar gerek de arayüz olarak oldukça ileri gitti. Yeni çıkan birçok cihaza Linux işletim sistemleri kurulur oldu. Düşük sistemli bir dizüstü bilgisayara sahipseniz benim tavsiyem Linux işletim sistemini denemeniz yönünde. Windows 10 oldukça iyi bir işletim sistemi lakin düşük sistemli cihazlar da hem depolama hem de bellek tüketimi konusunda oldukça fazla sıkıntı çıkarmaktadır. Windows bir bilgisayarda özellikle de hardisk kullanıyorsanız sistem kanser eder durumlara gelebiliyor. Bunun ana nedenle...

Derin Çalışma Taktikleri

 Çalışma verimliliğinizi nasıl artıracağınız konusunda bir kaç taktik vereceğim. 1- Akıllı telefonunuz ile işiniz yok ise onu başka bir oda da bırakın.  Bu sayede telefonunuza gele bildirimler dikkatinizi dağıtmayacaktır.  2- Çalışma alanınızda ki dikkat dağıtıcı eşyaları kaldırın yalın ve sade bir ortam üzerinde durmalısınız. Fotoğraf gibi eşyalar beyninizde eski anıların canlanmasına neden olmaktadır.  3- Çalışma saatinizi en uygun zamana denk getirmeye çalışın. En verimli çalışma saati kişiden kişiye değişir kimine göre sabah daha iyiyken kimine göre gece yatmadan önce çalışmak daha verimlidir bunu belirleyecek olan sizsiniz.  4- Çalışmaya başlamadan önce  plan yapın. Plan yapmak en etkili bir yöntemdir, o an ne yapsam diye düşünmek zorunda kalmazsınız. Çalışmanızı konulara bölerek daha rahat ve verimli zaman geçirmeniz mümkün.  5- Müzik dinlememek daha iyidir fakat sabit akış ile devam eden ve söz bulunmayan arka fon müzikl...

Çin ile 6G ve daha ilerisi

Geçtiğimiz günlerde Çin ilk 6G uydusunu fırlattığını duyurdu! Dünya da 5G konusunda en ileri teknolojiye sahip olan Çinli şirket Huawei dünyada oldukça ses getirdi. İlk kez ABD şirketleri Çinli bir şirket tarafından geçildi. Çin yeniden teknolojisini ortaya koyarak Dünyanın ilk 6G uydusunu fırlattığını resmen duyurdu. Bu haberi ilk duyduğumda şaşırdığımı söyleyemem nedeni de oldukça basittir. Çin şirketleri, üniversiteleri ve devleti güçlerini birleştirerek teknoloji konusunda son hız devam ediyor. Çok uzun yıllar önce Çin yapay zeka çalışmalarında ABD ile aynı standartlara geldi. Bunun yanında dev ABD şirketlerinin üretimi Çin'de yapması onların modern teknolojiye ayak uydurmasını kolaylaştırdı. Günümüzde Çin devleti teknoloji çalışmalarına tam destek vererek gelecek konusunda söz sahibi olmayı hedefledi. 6G teknolojisine sahip ilk uyduyu uzaya göndererek süper güç olan Amerika'yı geride bıraktı. 5G teknolojisi bile çok az ülkede kullanımda lakin 6G'ye bu kadar erken a...